1. OMD
  2. Blog
  3. 5 stijlvolle huisstijldragers

5 stijlvolle huisstijldragers

Voel jij je ook als een kind in een snoepwinkel wanneer je jouw logo ergens op wilt laten drukken?

De mogelijkheden zijn eindeloos en het geeft zo’n goed gevoel om jouw logo of huisstijl te zien op iets tastbaars. Een pen, een sticker, een stressbal, een drinkfles, een kalender. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een website voor te vinden. En voor je het weet ben je een paar honderd gepersonaliseerde items aan het bestellen.

Be More Your Muur

Maar is het iets wat je nodig hebt? Hoe verleidelijk al die mogelijkheden ook zijn, het is belangrijk om je af te vragen wat voor huisstijldragers voor jou relevant zijn. En bovendien hoeft het niet persé het logo te zijn wat ergens op afgedrukt wordt. Denk ook eens aan een patroon wat voortkomt uit het logo, of aan het uitvergroten van een opvallende slagzin.

Zie hier een paar verrassende voorbeelden die stijlvol én doeltreffend zijn!

Raambestickering

Leent je logo of een ander huisstijlelement zich voor het maken van een patroon? Overweeg dan ook de toepassing daarvan in je bedrijfspand. Bijvoorbeeld als raambekleding. Het kan een stijlvolle manier zijn om in een ruimte met veel glas voor meer privacy te zorgen.

Verstegen Raamstickers

Textiel

Textiel kan natuurlijk bedrukt worden, maar wanneer je een meer chique uitstraling wilt kun je ook een borduursel overwegen.

Peelbergen Borduursel

Tas

Draagbare reclame! Een tas komt altijd van pas. Plaats je alleen een logo op een tas, dan is dat zo uitgesproken dat lang niet iedereen daarmee zal willen rondlopen. Gebruik humor, gooi er een mooie wijsheid in of kies je beste slagzin en plaats dit in de kenmerkende typografie en kleur van jouw bedrijf op de tas om voor herkenbaarheid te zorgen.

OMD Tas

Het juiste item bij het juiste bedrijf

Dat een bakker geen USB stick met zijn logo nodig heeft en kapster geen bedrukte zweetbandjes klinkt heel logisch. Toch zie je vaak genoeg ‘gadgets’ die behoorlijk overbodig zijn. Wees kritisch en bedenk goed wat aansluit bij jouw vakgebied en doelgroep.

Kaakchirurgie Beker

Wandbekleding

Net zoals raambekleding bieden ook de muren in een bedrijfspand voldoende ruimte om jouw huisstijl terug te laten komen. Combineer het meubels of accessoires in de juiste kleur en het interieur is ineens een visitekaartje geworden.

L1040402 2
Francien van Capelle

Francien is senior designer bij OMD Branding en schreef deze blog om haar kennis over grafisch vormgeven te delen. Ook toe aan een nieuwe huisstijl? Neem dan direct contact met ons op!