1. OMD
  2. Blog
  3. De waarde van emotie in een groeistrategie
Beeld blog emotie en groei5

De waarde van emotie in een groeistrategie

Wanneer een organisatie groeit, kan het soms lastig zijn om de nieuwe mensen en vestigingen op één lijn te krijgen. Het is immers niet mogelijk om exacte kopieën van de oprichter of CEO te maken. Maar er is wel iets dat zich goed laat overdragen: een goed gedefinieerd merk. Het onderbuikgevoel van je organisatie, de drijfveren voor groei en succes.

Dit merk moet scherp gedefinieerd zijn en stevig vastliggen, duidelijk communiceren en emotioneel aanspreken. Zodat mensen het begrijpen en inspireert om zich eraan te verbinden en hard voor te maken.

De kernwaarden van Albert Heijn

Geweldige ervaringen

Een goed gedefinieerd merk zorgt voor geweldige ervaringen voor zowel klanten als medewerkers. Het trekt de juiste klanten aan en bindt ze aan de organisatie. Maar het werkt ook als sturingsmechanisme voor de mensen binnen de organisatie. Medewerkers voelen zich thuis en weten wat er van hen verwacht wordt. Het merk geeft hen richting en een gevoel van betrokkenheid.

Het kennen en gericht gebruiken van de kernwaarden in je beleid en communicatie is daarom van groot belang voor het creëren van de gunfactor en het bevorderen van de groei van de organisatie. Een goed gedefinieerd merk kan ervoor zorgen dat de organisatie op één lijn zit en dat medewerkers en klanten zich emotioneel aan de organisatie verbinden. Dit leidt tot geweldige ervaringen voor zowel klanten als medewerkers en stimuleert de groei van de organisatie.

Bij OMD Branding hebben we een intuïtief brandingproces ontwikkeld waarmee we snel en doeltreffend de drijfveren (kernwaarden) van een organisatie blootvegen. We maken waarden, emoties, gedrag en toegevoegde waarde inzichtelijk en vertalen deze naar beeld en woord op een manier die iedereen rationeel en emotioneel begrijpt´, inclusief de eigen mensen die de business verder moeten brengen. Het resultaat is een eenduidig, herkenbaar en betrouwbaar merk dat mensen emotioneel aanspreekt en verbindt.

IMG 7278 2

Nieuwsgierig hoe we jou daarbij kunnen helpen?