1. OMD
  2. Blog
  3. Hoe communiceer je jouw waarde?
I Stock 525568423

Het creëren van een sterk merk

Je bent er maar druk mee. Je bedrijf onder de aandacht te brengen met online marketing. Samen met de rest van de wereld roep je iedere dag opnieuw: ‘kijk naar mij, koop mijn product en geloof in mijn bedrijf!’ In de hoop dat je opvalt bij de doelgroep.

I Stock 1188030610

De enige echte

Het is van levensbelang om van unieke waarde te zijn voor je klanten. Om de voorkeurspositie binnen de branche te hebben. Uniek ben je al, dat is iedereen van nature. Maar ben je ook onderscheidend genoeg? Onderscheidende merken worden als waardevoller ervaren. Hoe meer je je kunt onderscheiden des te waardevoller je bent

I Stock 482990297

Een merk is niet wat jij zegt dat het is, het is wat zij zeggen dat het is.

Een merk is geen logo, het is geen huisstijl en het is ook niet een product. Een merk is het onderbuikgevoel van een persoon over een product, dienst of bedrijf. Met dit onderbuikgevoel maken we de keuze welke aankoop we willen doen en waar we naar verlangen. Deze collectieve associatie van je doelgroep, wat zij denken en voelen, is je merk. Je hebt geen directe controle over wat iemand anders bij je voelt, maar je kunt er wel invloed op uitoefenen. Dit doen we met goede branding, die inspeelt op emotie. We zijn namelijk allemaal emotionele, intuïtieve wezens, ondanks onze pogingen rationeel te zijn.

I Stock 1254208049

One in a million faces.

Het verschil tussen jou en jouw concurrenten is vaak te klein voor de klant om waar te nemen. Een mooi voorbeeld hiervan is een methode die wij onze klanten vaak voorleggen. Maak een screenshot van alle logo’s en websites van jouw concurrentie. Leg ze op de grond met je eigen bedrijf ertussen. Val je op? Ben je interessanter dan de rest? Spreek je tot de verbeelding? Meestal is het antwoord dan nee. Dit geeft je een realistisch beeld van jouw unieke waarde en het onderscheidend vermogen wat je na streeft.

Het door vertalen van jouw waarde naar de uitingen van je bedrijf is dan ook een kunst. Je probeert van alles uit om zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, maar het levert je geen echte conversie op. Zelf weet jij als ondernemer hoeveel werk erin zit en ben je je bewust van de waarde van jouw bedrijf. Maar helaas ben je voor de klant binnen de branche een van de velen, wanneer ze zich niet geraakt voelen door jouw boodschap.

I Stock 1180279584

Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat de gewenste emotie, jouw passie en vakkennis wel tot de verbeelding spreekt bij de doelgroep. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan nu contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Frans

Kun je wel wat hulp bij jouw merk of marketing gebruiken? Of heb je een algemene vraag? Frans helpt je graag verder.