1. OMD
  2. Blog
  3. Hoe maak je saaie producten aantrekkelijk?
saaie producten sexy merk

Jouw product hoeft echt niet sexy te zijn. (jij wel!)

Misvattingen in branding strategiën

Er bestaat een misvatting in de wereld van branding strategieën dat de aantrekkelijkheid of 'sexiness' van een product of dienst direct gekoppeld moet zijn aan de impact van het merk. Grote namen zoals Apple of Nike zijn synoniem met innovatie en trends. Maar hoe bouw je een sterk merk rond een product of dienst die op het eerste gezicht misschien niet de meest opwindende is?

Laten we hier eens dieper op in gaan.

De kracht van samenwerking en verbinding in emotionele branding

Het antwoord ligt in de kracht van emotionele branding, waarbij de focus ligt op samenwerking en verbinding. Mensen willen zich verbonden voelen. Ze willen zich begrepen voelen. Ze willen deel uitmaken van iets dat groter is dan zijzelf. Dit is waar jouw merk de rol kan spelen.

Salesforce en Slack: Voorbeelden van Unieke Verkoopproposities

Neem bijvoorbeeld bedrijven als Salesforce en Slack. Op het eerste gezicht zijn CRM-systemen en communicatieplatforms niet direct 'sexy'. Maar deze bedrijven hebben hun merken opgebouwd rond de unieke verkooppropositie van samenwerking en verbinding, en zijn zo marktleiders geworden in hun respectievelijke gebieden.

Salesforce marketing

Klant ervaring: het hart van jouw merk

In plaats van te proberen de emotionele aantrekkingskracht van je product te forceren, focus op wat jouw bedrijf uniek maakt in termen van de klant ervaring.

IKEA: een case study in klantbetrokkenheid

IKEA is een uitstekend voorbeeld van deze aanpak. Op het eerste gezicht is meubilair niet per se een 'sexy' product. Maar IKEA heeft zijn merk opgebouwd rond de ervaring van het zelf samenstellen en opbouwen van je meubels, wat een gevoel van prestatie en persoonlijke betrokkenheid geeft.

Marketing ikea

Creëer een resonerend merk

Richt je branding strategieën in op de unieke ervaring van samenwerking met jouw bedrijf. Door dit te doen, creëer je een merk dat resoneert, ongeacht hoe 'sexy' het product of de dienst op zichzelf is.

Succesvolle Branding in 'Niet-Sexy' Sectoren: Het Voorbeeld van ASN Bank

Zelfs merken in traditioneel 'niet-sexy' sectoren zoals verzekeringen of financiën hebben dit principe met succes toegepast. Neem bijvoorbeeld de Nederlandse bank, ASN Bank. Ze richten zich op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord bankieren, waardoor klanten zich verbonden voelen met grotere maatschappelijke kwesties.

Keyvisual ASN Bank goeddoenmetgeld effie scaled 1

Het belang van emoties in jouw merkverhaal

Een merk gaat niet alleen over het product of de dienst die je aanbiedt, maar ook over de emotiesdie je weet op te roepen bij je klanten. Door te focussen op samenwerking, verbinding en een unieke klant ervaring, kun je een krachtig merk bouwen, ongeacht hoe 'sexy' je product op zichzelf is.

Branding 2023 02 01 174332 zcqc

Het bouwen van een sterk, emotioneel resonerend merk

In de huidige wereld, waar klanten steeds vaker zoeken naar merken die hun persoonlijke waarden weerspiegelen, kan dit een bijzonder krachtige aanpak zijn. Onthoud dat 'sexiness' niet alleen gaat over het uiterlijk van een product, maar ook over hoe het voelt om met jouw bedrijf samen te werken en deel uit te maken van jouw merkverhaal.

Ongeacht de aard van je product of dienst, is er altijd ruimte om een sterk, emotioneel resonant merk te creëren dat bij je publiek resoneert. Het vraagt misschien wat creativiteit en het vermogen om buiten de gebaande paden te denken, maar de beloningen zullen het zeker waard zijn.

Frans

Klaar om de kracht van je merk te ontdekken? Stap met ons in een spannend branding avontuur. Samen verkennen we de sexyness van jouw merk en maken we de wereld een beetje mooier.