1. OMD
  2. Blog
  3. Hoe ziet jouw anticyclische groeisprint eruit?
Onwijsmooiedingen a young and healthy Steve jobs comfortable si 314ab065 c0e1 4bfa 8af1 3c93db58e1db gigapixel standard scale 4 00x

Hoe ziet jouw anticyclische groeisprint eruit?

Drie bedrijven die het snappen

Crisistijd? Geen paniek. Terwijl veel bedrijven focussen op korte termijn successen, is dit juist het moment om naar de toekomst te kijken. Ga je volgend jaar failliet? Nee? Dan is dit hét moment om te investeren in de toekomst. Hier zijn drie bedrijven die dat begrepen en hun merkidentiteit en groei naar een hoger niveau tilden.

Drie Voorbeelden

Apple

2008 was een jaar van financiële chaos, maar niet voor Apple. Ze lanceerden de App Store en de iPhone 3G. Terwijl anderen de broekriem aantrokken, ging Apple vol gas. Resultaat? Een smartphone-revolutie en een groeispurt in de jaren die volgden.

Netflix

Ook in 2008 zag Netflix de bui al hangen en deed iets geniaals: ze investeerden in eigen content en betere algoritmes. Toen de economie weer opveerde, was Netflix de koning van de streamingwereld.

Amazon

De dotcom-crisis begin 2000 raakte velen, maar Amazon zag kansen. Ze breidden hun assortiment uit en investeerden in infrastructuur. Toen de lucht opklaarde, was Amazon niet meer te stoppen.

Conclusie

Korte termijn successen zijn verleidelijk, vooral als het even tegenzit. Maar kijk naar Apple, Netflix en Amazon: zij bewijzen dat een crisis het ideale moment kan zijn om te investeren in je merk en toekomstige groei. Dus als je plannen hebt voor de lange termijn, is dit het moment om de eerste stappen te zetten.

Hoe Onwijs Mooie Dingen je kan helpen

Net als deze bedrijven, kun jij ook je merkidentiteit versterken en klaar zijn voor toekomstige groei. Bij Onwijs Mooie Dingen bieden we branding services aan die je helpen om je merk te definiëren, je boodschap te verfijnen en je visuele identiteit te ontwikkelen. Zo ben je niet alleen klaar voor nu, maar ook voor wat er nog komt.

Neem contact op