1. OMD
  2. Blog
  3. Werken op kantoor
IMG 0832

Werken op kantoor tijdens Corona

‘Werk thuis tenzij echt niet anders kan’. Zo klonk het advies het afgelopen jaar. En je zou kunnen zeggen: duidelijke taal. Maar gek genoeg bood het tóch een hoop ruimte voor interpretatie.

Tuurlijk: heb je stromend water, een dak boven je hoofd, een stopcontact en een internetverbinding, dan kun je in principe thuiswerken. Maar ik denk dat we allemaal wel mensen kennen van wie je ondanks de beschikking over die ingrediënten, kunt zeggen: die kan echt niet vanuit huis werken.

Zelf val ik ook in die categorie, maar gelukkig kon ik dagelijks in ons vrijwel lege kantoor terecht.

I Stock 1179741820

Tiny Living

Samen met mijn vriend woon ik in een kleine studio in Breda. Hoewel het als tijdelijke oplossing bedoeld was wonen we er nu al een paar jaar. Het is officieel Tiny Living, als je kijkt naar het aantal vierkante meters, dus meestal doen we maar gewoon alsof we trots zijn op onze ‘levensstijl’ (wat ook wel een beetje klopt, want we redden het toch maar mooi samen op zo’n klein stukje!)

Tot zover pre-Corona. Want ineens zaten we daar allebei fulltime. Alles speelde zich af in één ruimte. Vrije dagen van de één zaten in de weg bij werkdagen van de ander en andersom. Tegelijkertijd bellen? Dan voerde een van de twee het gesprek zittend op de grond in de badkamer. En vooral geen bulderende waterkoker aanzetten tijdens een telefoontje, want dan kon je beter maar gewoon ophangen en later terugbellen.

I Stock 1299658836

Gezellig op afstand

In september startte ik bij OMD en gelukkig kon ik op een prachtig kantoor in de Schiecentrale terecht om ingewerkt te worden en mijn draai te vinden in mijn nieuwe baan. In de grote ruimte die gedeeld wordt met collega’s van de Beeldenfabriek waren nog wat enkelingen te vinden die hun toevlucht tot het kantoor hadden genomen.

En juist het kleine groepje dat elkaar iedere dag zag bleek een bijzonder leuk gezelschap. Hoewel er tussen iedere bezette werkplek zoveel ruimte zat dat de verrekijkers nog net niet op tafel kwamen, hebben we denk ik allemaal plezier gehad van de sociale interactie.

Ander groot voordeel van het werken op kantoor: een goed bureau en een goede stoel. Voor mij geen nekklachten, want ik zit er helemaal ergonomisch verantwoord bij!

IMG 4306

De kanttekening: reistijd

Oké, de keerzijde is natuurlijk de reistijd. In totaal besteed ik twee uur per dag aan reizen en ik weet dat mijn dagen een stuk korter zouden zijn als ik thuis achter mijn computer zou kunnen duiken, maar eigenlijk geniet ik heel erg van het ontspannen treinritje en van het fietsen van en naar station door beide steden. Krijg ik gelijk wat beweging na een dag zitten!

Ik sluit niet uit dat ik in een groter huis meteen een eigen werkplek inricht om ook daar vandaan te kunnen werken, maar voor nu ben ik een zeer tevreden kantoormens :)

I Stock 537344060
Francien van Capelle

Francien is senior designer bij OMD Branding en schreef deze blog om haar visie op het werken vanuit kantoor in tijden van corona te delen.