Slimme employer branding

Employer Branding: Hoe je gezien wordt als topwerkgever, ook zonder een groot budget


Wat is Employer Branding?

Employer branding is hoe je bedrijf wordt gezien als werkgever. Het gaat om de reputatie die je opbouwt bij potentiële, huidige en zelfs voormalige werknemers. Een sterke employer brand kan het verschil maken tussen het aantrekken van toptalent of het verliezen van kandidaten aan concurrenten.

Mariette gigapixel standard scale 6 00x

'De kracht van Onwijs Mooie Dingen ligt in hun vermogen om complexe ideeën te vertalen naar visuele concepten. Ze zijn sterk in de vertaling van woord naar beeld en hun team is buitengewoon capabel en prettig om mee te werken.'

Mariette Broesterhuizen, Strategisch manager Buurtboost

Beperkte Middelen

Veel bedrijven worstelen met beperkte budgetten voor employer branding. Ze willen gezien worden als een topwerkgever, maar hebben niet de middelen van grote corporaties. Dit kan frustrerend zijn, vooral als je ziet dat concurrenten meer investeren in hun werkgeversmerk.

Focus op Je Kernwaarden

De sleutel tot effectieve employer branding met een beperkt budget ligt in het benadrukken van je bedrijfskernwaarden. Deze waarden zijn de essentie van je organisatie en kosten niets extra om te communiceren.

Poster Mockup 1 kopie

Van der Sluis, een netwerk van technische ondernemingen, wilde zichzelf beter positioneren als een aantrekkelijke werkgever voor toekomstige collega's. Om dit doel te bereiken, werd ons team gevraagd om een rebranding en een personeelscampagne te leiden.

Krachtiger overkomen 

Een krachtige manier om je employer brand te versterken is door je werknemers je verhaal te laten vertellen. Moedig ze aan om hun ervaringen te delen op sociale media of tijdens netwerkevenementen. Deze authentieke verhalen resoneren vaak sterker dan dure reclamecampagnes.

Maak slim gebruik van gratis platforms zoals sociale media en professionele netwerken om je employer brand te versterken. Deel regelmatig updates over het leven binnen je bedrijf om potentiële kandidaten een kijkje achter de schermen te geven.

Bovenal, investeer in de werknemerservaring. Een positieve werkomgeving creëert tevreden werknemers, en zij zijn uiteindelijk je beste ambassadeurs. Door deze elementen te combineren, kun je een aantrekkelijk en authentiek employer brand opbouwen dat je helpt de beste talenten aan te trekken en te behouden.

Share

Abri liggend

Werkt het?

Om te weten of je strategie werkt, is het belangrijk om de juiste metrics bij te houden. Enkele belangrijke indicatoren zijn:

  • Sollicitaties per vacature
  • Kwaliteit van kandidaten
  • Acceptatiepercentage van aanbiedingen
  • Werknemerstevredenheid
  • Retentiepercentages

Van verkopen naar verbinden

Traditionele wervingsmethoden focussen vaak op het 'verkopen' van een baan, in plaats van het opbouwen van een langetermijnrelatie met potentiële werknemers. Vermijd deze aanpak door:

  • Transparant te zijn over je bedrijfscultuur
  • Een realistisch beeld te schetsen van de functie
  • Te focussen op groei en ontwikkelingsmogelijkheden
  • Kandidaten te behandelen als potentiële langetermijnpartners
Eszter

'The attention you gave to people’s suggestions was an eye-opener'

Eszter Dolak, Creative designer Prodrive

Employer branding hoeft niet duur te zijn om effectief te zijn. Door te focussen op je kernwaarden, je werknemers in te zetten als ambassadeurs, en slim gebruik te maken van beschikbare middelen, kun je een sterke employer brand opbouwen. Met de juiste aanpak en meetmethoden kun je concurreren met grotere spelers en je positioneren als een topwerkgever in je branche. Onthoud: authenticiteit en consistentie zijn krachtiger dan een groot budget.