1. OMD
  2. Ons werk
  3. Clark Kent

Powerfull Energy Solutions

Een nieuwe identiteit voor een merk met superkracht

Clark Kent heette gewoon nog Eindhoven Energy toen het eind vorig jaar bij ons binnenstapte. Eindhoven Energy was als sales organisatie actief in de energiesector. Het verkoopt energydeals aan particulieren, MKB en groot corporate organisaties met veel aandacht voor de behoefte van de doelgroepen. Eindhoven Energy gelooft dat je alleen duurzaam kan groeien als iedereen daarvan meeprofiteert. Het ontwikkeld daarom een app die data van klanten en leveranciers op een slimme manier combineert zodat iedereen daar voordeel van heeft.

Fotos kopiëren

Om de data nog waardevoller te maken mogen andere sales organisaties gebruik maken van het platform. Want hoe meer data er is hoe meer iedereen daarvan profiteert. Omdat Eindhoven Energy tegen de grenzen van organische groei aanloopt klopt het bij OMD aan met de vraag: ‘help ons met het realiseren van groei uit online marketing en maak ons zichtbaar als aantrekkelijke speler voor alle stakeholders.

LOGO GROOT3

Een nieuwe naam voor unifa

Een nieuwe identiteit voor een merk met superkracht

Al snel kwamen we in de strategiefase tot de conclusie dat er behoefte is aan een nieuwe identiteit. De huidige website is te diffuus laat niets zien van de merkessentie en is onduidelijk in positionering. Boodschappen van Eindhoven Energy werden niet herkend en droegen niet bij aan het merkbewustzijn. Bovendien droegen de merkattributen niet op de juiste manier bij aan het onderbuikgevoel.

De eerste stap was daarom het ontwikkelen van een naam en logo waarmee het zich onderscheidt en waarin de merkessentie voelbaar is.

Kleuren clark kent33

Superkrachten zijn geweldig maar moet je niet altijd aan de buitenzijde dragen. Uit verschillende varianten heeft Eindhoven Energy daarom gekozen voor de naam: Clark Kent. Om direct bij het lezen van de sterk associatieve naam te snappen wat Clark Kent doet staat er een heldere uitleg onder het logo. Powerfull Energy Solutions

I Stock 1179948530 kopiëren

Om Clark Kent te introduceren hebben we een korte corporate teaser ontwikkeld. Voor de lokale markt moet duidelijk zijn dat Clark Kent Eindhovense roots heeft. Maar voor de rest van Nederland is het gewoon een organisatie met landelijke dekking. Dat zie je terug in de locatieshots in de video.

Combi mockups

In de video introduceren we ook de pay-off. Clark Kent is altijd in de weer om te zorgen voor, de best mogelijke energydeals, de meest kwalitatieve klanten en de beste tool voor rendement. Ga dus maar rustig slapen. Clark Kent staat altijd aan…

Tenslotte hebben we een website, een mailing, folders, creative content en beeldmateriaal ontwikkeld gericht op de 3 belangrijkste doelgroepen. In alle content is de merkessentie van Clark Kent duidelijk voelbaar.

Website Clark Kent
Medewerker Marloes

Kan jouw merk ook wel wat superkracht gebruiken? Vraag marloes naar de mogelijkheden.