Merkstrategie

  1. OMD
  2. Services
  3. Merkstrategie

Merkstrategie

Of je bedrijf nu verandert, groeit en vernieuwt of gewoon helemaal nieuw is in de branche. We helpen je, ongeacht de omvang van je organisatie, om je doelen bloot te leggen en je klanten te doorgronden. We geven je een eigen gezicht en geluid waar klanten zich graag aan verbinden. En maken hiermee middelen waarmee je je doelen bereikt.

kunnen we je hiermee helpen?

Positionering: wees uniek, er zijn al zoveel anderen

Hoe claim je een prominente plek in het hoofd en hart van je klant, in een markt waar al aanbieders actief zijn? Positioneren is de kunst van het kiezen van je eigen unieke plek, je eigen hokje, schil of concept. De unieke categorie waar nog niemand in zit. Want hoe beter je jezelf duidt, hoe makkelijker een klant voor je kiest.

Kunnen we je hierbij helpen?

Positionering2

Doelgroepen onderzoek: wie zich herkent, zegt ja.

Hoe dichter je op je doelgroep zit hoe beter ze zich geholpen voelen. Door profielen met gedrag en behoeftes van je doelgroepen op te stellen krijg je goed in kaart waar hun groeipotentieel zit. Deze inzichten zetten we om in concreet concurrentievoordeel.

Kunnen we je hierbij helpen?

Persona3

Merkkenmerken: schep de juiste verwachtingen

Een merk is het onderbuikgevoel dat klanten hebben bij jouw organisatie. Dat gaat over jouw visie op je product of dienst die je deelt met je klant. We noemen dit je merkenmerken: de persoonlijke karaktereigenschappen van jouw merk.

Ben je innovatief of eerder conservatief, vriendelijk of heel serieus, gestructureerd of juist creatief? Hoe beter deze aansluiten op de waarden van jouw klant, des te aantrekkelijker en logischer het wordt om voor jou te kiezen.

Kunnen we je hierbij helpen?

Attributes

Marktanalyse: geen groei zonder inzicht

Waar liggen kansen voor groeiende organisaties? Wat kenmerkt mijn concurrent? Wie is er verantwoordelijk voor mijn voortbestaan?

Een grondige marktanalyse is van belang om kansen te spotten in de markt. Want wie de markt begrijpt is beter in staat om klanten te bereiken en beslissingen te nemen om je merk te laten groeien.

Kunnen we je hierbij helpen?

Conc

Klanten

Hetbegintmettaal
ANWB
Vu
ABN2
Klant Boskalis

Klanten aan het woord

Remini20210604185045751

OMD heeft met ons een transformatieproces in gang gezet waar we, zo bleek, echt aan toe waren. De vertaalslag van essentie naar uiteindelijk een nieuw gezicht en gevoel, zijn met groot inlevingsvermogen en verbeeldingskracht uitgevoerd door OMD. De korte lijnen en betrokkenheid maken het voor ons tot een erg prettige samenwerking. Onwijs mooie dingen moeten soms gewoon op je pad komen.

Emiel Heinsbroek
Marketing Manager bij For The People

Jeroenmessemaekers

Wij hebben voor diverse projecten zeer plezierig en steeds succesvol samengewerkt met OMD Branding. Ze zijn to the point, altijd op tijd en met een hoge standaard voor kwaliteit. Fijn dat ze niet alleen oog hebben voor het kwalitatief goed afronden van hun eigen werkzaamheden, maar ook altijd voor de doelen die wij onszelf als klant stellen. Het eindprodukt is voor ons nooit een dóel op zich maar een míddel. Dat maakt de samenwerking met OMD Branding voor ons zeer waardevol.

Jeroen Messemaeckers van de Graaf
CEO bij Stadswaarde BV

Cees van der voorden

OMD doorziet razendsnel de essentie van mijn complexe business en vertaalt dat naar een boodschap waar mijn organisatie indruk mee maakt

Cees van der Voorden
CEO bij Pincode Telenet International