Het maken van een merkwebsite, design vs kernwaarde.


Je hebt een geweldig bedrijf met sterke waarden, maar hoe laat je dat zien op een website? Dat is waar veel marketeers mee worstelen. Het lijkt zo simpel, maar toch is het een hele klus. Stel je voor: je zit met je team om tafel. Jullie weten precies waar het bedrijf voor staat. Maar dan moet dat allemaal in een website gegoten worden. Opeens wordt het lastig. Hoe maak je 'betrouwbaarheid' zichtbaar? Hoe toon je 'innovatie' zonder cliché te worden? Het is als het vertalen van een gedicht naar een schilderij - niet makkelijk.

Poster Mockup 1 kopie

Van der Sluis, een netwerk van technische ondernemingen, wilde zichzelf beter positioneren als een aantrekkelijke werkgever voor toekomstige collega's. Om dit doel te bereiken, werd ons team gevraagd om een rebranding en een personeelscampagne te leiden.

De Droom: Een Website als een Digitaal Visitekaartje

Wat je eigenlijk wilt, is een website die in één oogopslag laat zien wie je bent. Bezoekers moeten meteen snappen: "Ah, zo'n bedrijf is dit." Geen uitleg nodig, gewoon perfect passend bij je merk. Dat is de droom van elke marketeer. Want wat als je website totaal niet bij je merk past? Stel je voor dat klanten je website zien en denken: "Is dit hetzelfde bedrijf?" Dat is echt een schrikbeeld. Je wil niet dat je online versie een vreemde eend in de bijt wordt.

Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Er zijn experts - UI en UX designers - die hier hun brood mee verdienen. Zij weten hoe je een merk vertaalt naar knoppen, kleuren en layouts. Samenwerken met deze pro's kan echt het verschil maken. 

Mariette gigapixel standard scale 6 00x

'De kracht van Onwijs Mooie Dingen ligt in hun vermogen om complexe ideeën te vertalen naar visuele concepten. Ze zijn sterk in de vertaling van woord naar beeld en hun team is buitengewoon capabel en prettig om mee te werken.'

Mariette Broesterhuizen, Strategisch manager Buurtboost

Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Er zijn experts - UI en UX designers - die hier hun brood mee verdienen. Zij weten hoe je een merk vertaalt naar knoppen, kleuren en layouts. Samenwerken met deze pro's kan echt het verschil maken.

UI designers, of User Interface designers, zijn de kunstenaars van de digitale wereld. Zij zorgen ervoor dat je website er niet alleen mooi uitziet, maar ook je merkidentiteit uitstraalt. Ze kiezen de juiste kleuren, lettertypen en afbeeldingen die passen bij je merk. Denk aan Apple's minimalistische design of Coca-Cola's kenmerkende rood - dat is het werk van UI designers.

UX designers, oftewel User Experience designers, focussen zich op hoe je website aanvoelt voor de bezoeker. Zij zorgen ervoor dat je site niet alleen mooi is, maar ook makkelijk te gebruiken. Ze denken na over de indeling van je pagina's, hoe mensen door je site navigeren, en hoe je informatie het beste kunt presenteren. Een goede UX kan het verschil maken tussen een bezoeker die snel weer weggaat, of eentje die blijft hangen en uiteindelijk klant wordt.

Samen vormen UI en UX designers een dreamteam dat je merkwaarden kan omzetten in een website die niet alleen mooi is, maar ook werkt. Ze brengen technische kennis, creatief denken en een diep begrip van gebruikersgedrag samen. Door met hen samen te werken, krijg je niet zomaar een website, maar een digitale ervaring die perfect bij je merk past.

Website mockup
Eszter

'The attention you gave to people’s suggestions was an eye-opener'

Eszter Dolak, Creative designer Prodrive

Een website maken die echt bij je merk past, is een kunst op zich. Het vraagt om creativiteit, kennis van je merk en technisch inzicht. Maar als het lukt, heb je goud in handen: een online visitekaartje dat precies vertelt wie je bent, zonder een woord te zeggen.

Je website wordt dan meer dan alleen een plek waar mensen informatie vinden. Het wordt een digitale vertegenwoordiging van je hele merk. Bezoekers voelen meteen aan wat je bedrijf belangrijk vindt, hoe je werkt, en wat ze van je kunnen verwachten. Dat is onbetaalbaar in een wereld waar de eerste indruk vaak online gemaakt wordt.